Фото галерија

Турнири по повод 8-ми Декември
 • Турнири по повод 8-ми Декември
 • Во програмата за одбележување на денот на училиштето „8-ми Декември“ – ООУ „Св. Климент Охридски“ организира два турнири. Едниот за учениците од I до IX одделение во кој зедоа учество повеќе од 200 ученици. Исто така веќе неколку години нашето училиште организира и синдикален турнир во мал фудбал. Благодариме на сите учесници и им посакуваме успешен настап.
Детска недела Под мотото „Градиме мостови, чекориме напред!“
 • Детска недела Под мотото „Градиме мостови, чекориме напред!“
 • Oд понеделникот 1 Октомври започна одбележувањето на Детската недела, која ќе трае до 7 Октомври. На 5-ти Октомври првачињата дадоа Свечено ветување, со што станаа членови на Детската организација.
ПРВ УЧИЛИШЕН ДЕН - УЧЕБНА 2018/19г.
 • ПРВ УЧИЛИШЕН ДЕН - УЧЕБНА 2018/19г.
 • Нашето училиште на 3-ти Септември (Понеделник) ги отвари вратите за сите свои ученици, посебно за нашите мали првачиња за кои овој ден е посебен...
Велигденски Базар 2018
 • Велигденски Базар 2018
 • По повод ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ ООУ„Св.Климент Охридски“ од Македонски Брод традиционално организираше ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР. Во холот на училиштето на штандови беа изложени разни креативни изработки од учениците, родителите и наставниците.
Први Април
 • Први Април
 • Во централното училиште беше одбележан Први Април ден на шегата, смеата и маските. Учениците весело го дочекаа овој ден.
Новогодишна приредба
 • Новогодишна приредба
 • Во холот на училиштето се изведе новогодишна приредба и се доделија пакетчиња на учениците.
Патронат на училиштето 2017
 • Патронат на училиштето 2017
 • По повод патронатот на нашето училиште се изведоа неколку активности како положување на цвеќе пред споменикот, приредба и фудбалски натпревари во спортската сала.
Европска недела на мобилност
 • Европска недела на мобилност
 • Презентација за Е-отпад со учениците од 6-9 одд и организирање на награден квиз, Активности од страна на учениците на тема: ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ, Организирано дефиле со учениците по улиците на градот: сите на велосипед, тротинет, ролери и пешачење.
Екскурзија
 • Екскурзија
 • На ден 16.09.2017 се изведе наставно-научна екскурзија со учениците до градскиот стадион.
ПРВ УЧИЛИШЕН ДЕН - УЧЕБНА 2017/18г.
 • ПРВ УЧИЛИШЕН ДЕН - УЧЕБНА 2017/18г.
 • Нашето училиште на 4-ти Септември (Понеделник) ги отвари вратите за сите свои ученици, посебно за нашите мали првачиња за кои овој ден е посебен...
Приредба по повод 24 Мај
 • Приредба по повод 24 Мај
 • Во холот на училиштето се одржа приредба по повод 24 Мај, а воедно се одиграа и финалните натпревари во мал фидбал во спортската сала.
Ден на планетата Земја
 • Ден на планетата Земја
 • На ден 22.04.2017г. по повод ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА во нашето училиште се прочита реферат на училишниот амфитеатар, а потоа се изведе екскурзија до градскиот стадион.
Велигденски Базар 2017
 • Велигденски Базар 2017
 • По повод ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ ООУ„Св.Климент Охридски“ од Македонски Брод традиционално организираше ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР. Во холот на училиштето на штандови беа изложени разни креативни изработки од учениците, родителите и наставниците.
Новогодишен Базар и доделување на пакетчина на првачината
 • Новогодишен Базар и доделување на пакетчина на првачината
 • Во согласност со годишната програма за работа на нашето училиште на ден 31.12.2016г. со почеток во 12:00 часот беше одржан „Новогодишен базар”. Исто така во холот на училиштето се доделија и пакетчина на првачината.
Приредба ООУ„Св.Климент Охридски“ 2016
 • Приредба ООУ„Св.Климент Охридски“ 2016
 • Во Домот на Културата во Македонски Брод се одржа приредба по повод Патрониот празник.
ПАТРОНОТ НА УЧИЛИШТЕТО
 • ПАТРОНОТ НА УЧИЛИШТЕТО
 • По повод патронатот на нашето училиште се изведоа неколку активности како положување на цвеќе пред споменикот, приредба во холот на училиштето и фудбалски натпревари во спортската сала.
Ајде Македонија- Македонија без отпад 2016
 • Ајде Македонија- Македонија без отпад 2016
 • На ден 30.09.2016г. се одржа активност Ајде Македонија-Македонија без отпад во која беа вклучени сите ученици и наставници
Екскурзија
 • Екскурзија
 • На ден 29.09.2016 се изведе екскурзија со учениците
ПРВ УЧИЛИШЕН ДЕН - УЧЕБНА 2016/17г.
 • ПРВ УЧИЛИШЕН ДЕН - УЧЕБНА 2016/17г.
 • Нашето училиште на 1-ви септември (четврток) ги отвари вратите за сите свои ученици, посебно за нашите мали првачиња за кои овој ден е посебен...
Екскурзија со вработените
 • Екскурзија со вработените
 • Во согласност со Годишната програма за работа на училиштето за Учебната 2015/16година на 04.07.2016година беше изведена еднодневна екскурзија со вработените во училиштето. Педесет и седум вработени, организирано ги посетија манастирот Свети Јован Бигорски, Манастирот во Рајчица, Вевчанските извори и манастирот во Калишта.
Освоено второ место- ЕКО ПАКЕТ
 • Освоено второ место- ЕКО ПАКЕТ
 • ЧЕСТИТКИ За тимот од учениците: Марија Ристеска,Мартина Ставреска, Петар Петкоски, Ангела Филипоска и Симона Трајкоска предводени од менторот Маријана Ставреска кои на Наградниот конкурс на ЕКО ПАКЕТ МАКЕДОНИЈА го освоија ВТОРОТО МЕСТО.
Приредба по повод 24 Мај
 • Приредба по повод 24 Мај
 • Во Домот на Културата во Македонски Брод се одржа приредба по повод 24 Мај
Екскурзија 3-то
 • Екскурзија 3-то
 • На ден 19.05.2016 се изведе еднодневна екскурзија низ западна Македонија (Струга,Вевчани и Охрид)
Велигденски Базар
 • Велигденски Базар
 • По повод ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ ООУ„Св.Климент Охридски“ од Македонски Брод на ден 27.04.2016год.(среда) со почеток во 15:00 часот, традиционално оргинизираше ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР. Во холот на училиштето на штандови беа изложени разни креативни изработки од учениците, родителите и наставниците. Воедно беа претставени и изработките од ЕКО ПАКЕТОТ.
Второ место на регионален натпревар-дисциплина Оркестар
 • Второ место на регионален натпревар-дисциплина Оркестар
 • Освоено второ место на регионалниот натпревар во прилеп во дисциплина оркестар
„Садница Плус“
 • „Садница Плус“
 • „Садница Плус“, како дел од пролетната акција „Ден на дрвото- ден на акција“
Први Април
 • Први Април
 • Во централното и подрачните училишта беше одбележан Први Април ден на шегата, смеата и маските. Учениците весело го дочекаа овој ден.
Државно првенство футсал-женски М.Брод 2016
 • Државно првенство футсал-женски М.Брод 2016
 • Од 25-27.02.2016 година во нашиот град се одржа државното првенство во футсал-женски.
Дедо Мраз подели пакетчиња
 • Дедо Мраз подели пакетчиња
 • Учениците добија новогодишни пакетчиња
Пуштање во употреба парно греење во ПУ Самоков
 • Пуштање во употреба парно греење во ПУ Самоков
 • Пред новогодишните празници беше одржана свечена приредба и беше пуштено парното греење во употреба.
Новогодишен Базар
 • Новогодишен Базар
 • Во согласност со годишната програма за работа на нашето училиште на ден 29.12.2015г. со почеток во 12:00 часот беше одржан „Новогодишен базар”.
Дедо Мраз додели пакетчина на првачината
 • Дедо Мраз додели пакетчина на првачината
 • Во холот на училиштето Дедо Мраз додели пакетчина на првачината
Пуштање на тениското игралиште
 • Пуштање на тениското игралиште
 • На ден 17.12.2015г. се пушти во употреба тениското игралиште во склоп на училиштето ООУ „Св.Климент Охридски“
Ден на дрвото
 • Ден на дрвото
 • Засадување на садници за денот на дрвото
Приредба по повод патрониот празник
 • Приредба по повод патрониот празник
 • Приредба во Домот на Културата- Македонски Брод
Патронот на Училиштето
 • Патронот на Училиштето
 • Положување на цвеќе пред споменикот и приредба во холот на училиштето
Синдикален турнир
 • Синдикален турнир
 • Синдикален турнир во мал фудбал и освоено трето место на ООУ „Св.Климент Охридски“
Учениците во емисијата Голем одмор
 • Учениците во емисијата Голем одмор
 • Нашите ученици предводени од нивните наставници учествуваа во емисијата Голем одмор
Денови за сеќавање-Време е да запрат кривичните дела на улиците
 • Денови за сеќавање-Време е да запрат кривичните дела на улиците
 • Учениците од нашето училиште го одбележаа денот за сеќавање на жртвите во сообраќајот
Заклетва на првачињата
 • Заклетва на првачињата
 • На ден 09.10.2015г. на градскиот плоштад се изведе свечена приредба.
Турнир во мал фудбал
 • Турнир во мал фудбал
 • По повод Детската недела се одржа турнир во мал фудбал за учениците од I до V одделение
Екскурзија
 • Екскурзија
 • На ден 01.10.2015 се изведе еднодневна екскурзија со учениците
Ајде Македонија- Македонија без отпад
 • Ајде Македонија- Македонија без отпад
 • На ден 03.10.2015г. се одржа активност Ајде Македонија-Македонија без отпад во која беа вклучени сите ученици и наставници
ПУ Косово
 • ПУ Косово
 • Отворено е подрачното училиште во село Косово
Летниковец и тениско игралиште
 • Летниковец и тениско игралиште
 • Во склопот на нашето училиште беше направен летниковец и тениско игралиште
Прв училишен ден
 • Прв училишен ден
 • Нашето училиште на 1-ви септември(вторник) ги отвари вратите за сите свои ученици, посебно за нашите мали првачиња за кои овој ден е посебен...
Изградба на тениско игралиште
 • Изградба на тениско игралиште
 • Во основното училиште „Св. Климент Охридски“ во Македонски Брод, во тек е изградба на тениско игралиште, како заеднички проект на Агенцијата за млади и спорт и Општината.
„Садница плус“
 • „Садница плус“
 • На ден 26.05.2015г. беше реализирана акција „Садница плус“, пролет 2015г. За акцијата учениците беа задолжени да донесат сад со земја. Во садовите беа засадени семки од елки.
ЕКО ПАКЕТ -Награда за трето место
 • ЕКО ПАКЕТ -Награда за трето место
 • На 2 јуни 2015 година (вторник) во 18.00 часот се одржа изложба на уметнички дела изработени од употребена Тетра Пак амбалажа како дел од Наградниот конкурс „Еко пакет Македонија“. На првиот Награден конкурс „Еко пакет Македонија“ учествуваа 23 основни училишта со 68 уметнички дела изработени од селектирана Тетра Пак амбалажа.На првиот награден конкурс „Еко Пакет Македонија 2015“ беа доделени следниве награди: Прво место: уметничко дело „Був“ од ООУ „Мирче Ацев“, Ѓорче ПетровВторо место: уметничко дело „Сив сокол“ од ООУ „Тошо Велков Пепето“, КавадарциТрето место: уметничко дело „Животните и природата дел од мозаикот на шумата“, ООУ „Св. Климент Охридски“, Македонски Брод
Детски семафор 2015
 • Детски семафор 2015
 • На ден 30.05.2015г. во Скопје се одржа државниот натпревар „Детскиот семафор“ на кој учествуваше ученикот Мартин Неделкоски од нашето училиште заедно во тим со ученици од Прилеп.
Екскурзија и кревање на зеленото знаме
 • Екскурзија и кревање на зеленото знаме
 • На ден 28.05.2015г. се реализира еднодневна екскурзија на градскиот стадион со учениците од прво до девето одделение, а воедно се крена и доделеното зелено знаме на училиштето.
Турнир во мал фудбал
 • Турнир во мал фудбал
 • По повод 24 мај денот на Кирил и Методиј во нашето училиште се организира турнир во мал фудбал на кој учество зедоа сите одделениа од прво до деветто. Честитки до победниците!
Приредба ООУ„Св.Климент Охридски“ 2015
 • Приредба ООУ„Св.Климент Охридски“ 2015
 • Во Домот на Културата во Македонски Брод се одржа приредба по повод 24 Мај
Екскурзија 3-то одделение
 • Екскурзија 3-то одделение
 • Еднодневна екскурзија со учениците од 3-то одделение
ШАМПИОНИ 2015
 • ШАМПИОНИ 2015
 • Нашите ученички членови на Училишниот спортски клуб „Св.Климент Охридски 2014“ предводени од НЕУМОРНИОТ професор по Физичко и здравствено образование Јовица Блажески по трет пат се државни прваци во фудбал и футсал. Голема благодарност до ученичките и професорот што на Олимпијадата на училишни спортови одржана во Карпош Скопје станаа Шампионки во фудбал и футсал и ни донесоа два прекрасни пехари кои ќе ги красат витрините на нашето училиште.
Натпревар „Детски семафор“
 • Натпревар „Детски семафор“
 • Нашето училиште ООУ „Св.Климент Охридски“ Мак.Брод зеде учество на регионалниот натпревар „ Детски семафор“,кој се одржа на ден 10.05.2015год. во ОУ „Гоце Делчев“ во Прилеп. На натпреварот учество зедоа 6 ученици , 2 во големата група и 4 во малата група.
Меѓуетничка интеграција во образованието
 • Меѓуетничка интеграција во образованието
 • Меѓуетничка интеграција во образованието во училиштето Пере Тошев од с.Десово
ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА
 • ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА
 • На ден 22.04.2015г. по повод ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА во нашето училиште се реализира час за одржување на нашата околина, чиста и здрава. Часот се одржа во соработка со Полициската станица од Македонски Брод на кои присуствуваа ученици од трето и четврто одделение.
Меѓуетничка интеграција во образованието
 • Меѓуетничка интеграција во образованието
 • Реализирајќи на програмата Меѓуетничка интеграција во образованието на 09.04.2015 година, во нашето училиште се одржа работилница „Музиката и литературата во различните култури“ со партнер училиштето „Пере Тошев“ с. Десово и активности поврзани со Велигденскиот базар. Учениците заедно слушаа музика од различни култури, а потоа играа јазичка игра со физички активности под име „Куќа, станар, земјотрес“. Наредните активности се предвидени во ОУ „Пере Тошев“ во с. Десово.
Велигденски Базар
 • Велигденски Базар
 • Во согласност со годишната програма за работа на нашето училиште на ден 09.04.2015г. со почеток во 15:00 часот беше одржана аукција „Oд учениците за учениците”, што прерасна во традиционална манифестација. Темата на оваа аукција беше „Велигденски панаѓур” и сите донесени домашни изработки беа прилагодени на велигденските празници.
Велигденски Базар
 • Велигденски Базар
 • На ден 8.4.2015г. беше одржан Велигденски Базар во холот на подрачното училиште во ПУ Самоков
АПРИЛИЈАДА 2015
 • АПРИЛИЈАДА 2015
 • Во централното и подрачните училишта беше одбележан 1 Април ден на шегата. смеата и маските, учениците весело го дочекааа овај ден.
Еко Пакет
 • Еко Пакет
 • Готови изработки на учениците од проектот ЕКО ПАКЕТ
Ден на пролетта
 • Ден на пролетта
 • Со учениците се изведе работна акција за да се одбележи денот на пролетта- 21 Март
Голем Одмор
 • Голем Одмор
 • На ден 19.03.2015г. учениците од нашето училиште беа учесници во емисијата Голем одмор, каде на најдобар начин го претставија нашето училиште.
Сончев систем
 • Сончев систем
 • Активности со учениците од II-1 одделение по природни науки на тема сончев систем
Отворени часови
 • Отворени часови
 • На ден 19.02.2015год.од страна на Светлана Танеска -професор по одделенска настава со учениците од II/2 одделение беше одржан отворен час по Македонски јазик, исто така и наставникот Владе Угриноски одржа отворен час по историја во VI-1 одделение, наставникот Васе Сињаноски по Македонски јазик во VIII-2 одделение и Бранко Димоски во ПУ Манастирец
ЕКО Пакет-активности
 • ЕКО Пакет-активности
 • Дел од активностите од еден од тимовите на учениците од ООУ„Св.Климент Охридски“ Мак.Брод вклучени во проектот Еко-пакет Македонија
ЕКО Пакет-ООУ „Св.Климент Охридски“-Мак.Брод
 • ЕКО Пакет-ООУ „Св.Климент Охридски“-Мак.Брод
 • Во тек е реализацијата на активностите за ЕКО Пакетот
„Ајде Македонија - Македонија без отпад“
 • „Ајде Македонија - Македонија без отпад“
 • На ден 18.10.2014година (сабота), одржана е еколошка акција „ Ајде Македонија - Македонија без отпад“
Нови униформи на вработените
 • Нови униформи на вработените
 • Вработените во ООУ„Св.Климент Охридски“ со нови униформи е започнаа новата учебна година
Доделување на Пофалници
 • Доделување на Пофалници
 • Директорот им подели пофалници на најдобрите учениците а воедно и првите тројца беа парично наградени.
ООУ „Св. Климент Охридски“
 • ООУ „Св. Климент Охридски“
 • Галерија на слики на училишната зграда и училишниот двор