Видео галерија

 • Christmas Eve & Christmas

  Christmas Eve & Christmas

 • Twining project-macedonian-poland

  Twining project-macedonian poland

 • Cicha noc-Videospot

  Cicha noc-Videospot

 • Еко пакет-ООУ„Св.Климент Охридски“ Мак.Брод

  Изработка на Еко пакетот

 • Македонија без отпад-ООУ„Св.Климент Охридски“ Мак.Брод

  Македонија без отпад

 • Ден на дрвото

  Наставниците и учениците засадија садници за Денот на дрвото

 • Приредба 24 Мај

  Проредба во Домот на Културата по повод 24 мај

 • Голем Одмор 2015

  Учениците од нашето училиште учествуваа во емисијата Голем одмор

 • Приредба во Домот на културата

  Денот на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј- 24 Мај Македонски Брод

 • Химна на нашето училиштето

  Химна на ООУ Св.Климент Охридски

 • Зелено знаме

  Кревање на зеленото знаме на училиштето

 • Ајде Македонија- Македонија без отпад

  Еколошки час

 • ETWINNING ПРОЕКТ FOUR SEASONS FOUR SKILLS

  Завршни активности на учениците од прво одделение кои учествуваа во eTwinning проектот Four Seasons Four Skills предводени од страна на наставничката по англиски јазик Наташа Когој. Првачињата со задоволство го дадоа својот доприност за успешно реализираниот поект.

 • проект EcoFRAlogie

  Учениците од V -1 одд под менторство на наставничките Николина Кочоска Дејаноска и Гордана Трајаноска учествуваа во проектот EcoFRAlogie- проект организиран од Здружението на професори по француски јазик во соработка со FIPF,AUF и CRU le Très FLE чија цел беше подигање на свеста за климатските промени . Учениците преку тимска работа имаа можност да работат заедно, да цртаат, да прават хербариум и пред сé, да другаруваат. Заедно засадија дрво во дворот на училиштето.Тие изработија 4 стрипа со цртеж од секој ученик. Во проектот секако беа вклучени и учениците кои неколку години го изучуваат францускиот јазик, а тоа се учениците од 8 и 9 одд. од централното училиште. Тие работеа во тимови и секој тим изработи постер со слоган на француски јазик. Голема благодарност до сите ученици кои учествуваа во овој проект и дадоа свој придонес во промовирање на францускиот јазик како и на нашето училиште.

 • проект EcoFRAlogie

  Учениците од V -1 одд под менторство на наставничките Николина Кочоска Дејаноска и Гордана Трајаноска учествуваа во проектот EcoFRAlogie- проект организиран од Здружението на професори по француски јазик во соработка со FIPF,AUF и CRU le Très FLE чија цел беше подигање на свеста за климатските промени . Учениците преку тимска работа имаа можност да работат заедно, да цртаат, да прават хербариум и пред сé, да другаруваат. Заедно засадија дрво во дворот на училиштето.Тие изработија 4 стрипа со цртеж од секој ученик. Во проектот секако беа вклучени и учениците кои неколку години го изучуваат францускиот јазик, а тоа се учениците од 8 и 9 одд. од централното училиште. Тие работеа во тимови и секој тим изработи постер со слоган на француски јазик. Голема благодарност до сите ученици кои учествуваа во овој проект и дадоа свој придонес во промовирање на францускиот јазик како и на нашето училиште.

 • проект EcoFRAlogie

  Учениците од V -1 одд под менторство на наставничките Николина Кочоска Дејаноска и Гордана Трајаноска учествуваа во проектот EcoFRAlogie- проект организиран од Здружението на професори по француски јазик во соработка со FIPF,AUF и CRU le Très FLE чија цел беше подигање на свеста за климатските промени . Учениците преку тимска работа имаа можност да работат заедно, да цртаат, да прават хербариум и пред сé, да другаруваат. Заедно засадија дрво во дворот на училиштето.Тие изработија 4 стрипа со цртеж од секој ученик. Во проектот секако беа вклучени и учениците кои неколку години го изучуваат францускиот јазик, а тоа се учениците од 8 и 9 одд. од централното училиште. Тие работеа во тимови и секој тим изработи постер со слоган на француски јазик. Голема благодарност до сите ученици кои учествуваа во овој проект и дадоа свој придонес во промовирање на францускиот јазик како и на нашето училиште.

 • Заклетва на првачињата

  Свечена приредба

 • Химна 2015

  Химна на Училиштето

 • Вози трезен-стигни жив

  Вози трезен-стигни жив ООУ„Св.Климент Охридски“ Мак.Брод

 • Tiny Hands Meeting Art

  На проектот работеше наставничката Наташа Стојкоска заедно со 6 ученици од нашето училиште. Проектот траеше до мај, 2021. Учествувавме во онлајн натпревар во кој освоивме 1 и 3 место во конкуренција од 25 ученици. Преку овој проект и позитивната енергија, учениците научија многу за различните култури, го подобрија говорниот англиски и нивната самодоверба кон изразувањето. Учествувавме во разновидни активности како креирање на постер, лого, изработка на оригами,боење на камчиња кои зборуваат, картички за денот на мајката итн. Поголемиот број на активности беа реализирани преки ИКТ 2.0 алатките како Canva, logo maker, Wordcloud, Chutterpix, Story Jumper, Jigsaw Planet итн. Со користење на овие алатки секако со помош на наставничката учениците ги подобрија дигиталните вештини. Наставниците од партнер училиштата соработуваа преку онлајн состаноци кои ги одржуваа на месечно ниво.

 • Tiny Hands Meeting Art

  На проектот работеше наставничката Наташа Стојкоска заедно со 6 ученици од нашето училиште. Проектот траеше до мај, 2021. Учествувавме во онлајн натпревар во кој освоивме 1 и 3 место во конкуренција од 25 ученици. Преку овој проект и позитивната енергија, учениците научија многу за различните култури, го подобрија говорниот англиски и нивната самодоверба кон изразувањето. Учествувавме во разновидни активности како креирање на постер, лого, изработка на оригами,боење на камчиња кои зборуваат, картички за денот на мајката итн. Поголемиот број на активности беа реализирани преки ИКТ 2.0 алатките како Canva, logo maker, Wordcloud, Chutterpix, Story Jumper, Jigsaw Planet итн. Со користење на овие алатки секако со помош на наставничката учениците ги подобрија дигиталните вештини. Наставниците од партнер училиштата соработуваа преку онлајн состаноци кои ги одржуваа на месечно ниво.

 • Патронат 2022 година

  Видео со кое го претставуваме нашето училиште заедно со нашите вредни ученици . Видеото е снимано по повод патрониот ден под менторство на наставничката Сара Р. по информатика заедно со сите ученици од нашето училиште. Уживајте!

 • Промоција на безбедна училишна средина

  Промоција на безбедна училишна средина