еТвининг

Објавено на: Friday, December 9, 2022

еТвининг е платформа за училишен персонал (наставници, директори, библиотекари итн.) кој работи во училишта/предшколски институции во една од европските земји учеснички, за потребите да комуницираат, соработуваат, развиваат проекти, споделуваат и накратко, кои се дел од највозбудливата заедница за учење во Европа. еТвининг ја промовира училишната соработка во Европа преку користење на информациско-комуникациска технологија (ИКТ) така што на училиштата им обезбедува поддршка, алатки и услуги. еТвининг исто така нуди можности за бесплатен и континуиран професионален развој на наставниците преку интернет.

 

https://school-education.ec.europa.eu/en/twinspaces

еТвининг
Останати новости